Nyt joulukuussa on niin karmea keli, kun luntakaan ei suostu satamaan, vettä tulee taivaan täydeltä ja kaksi ukkoskuuroakin on täällä etelässä ollut, että tekee hyvää muistella viime kesän ihania ilmoja.

Kesällä niitimme perinteisesti pellolta ylimääräisen heinän ja pistimme seipäille ja osan haimme pellolta suoraan sisälle heinävintille. Irtoheinää tuli todella paljon ja se riittikin pitkälle syksyyn. Tallityttöni Rosa oli tietenkin auttamassa. Rosa sai olla kuorman päällä hyppimässä ja me muut nostelimme heinää kyytiin. Heinähommat on ihan parhainta kesäpuuhaa (ja paras tapa saada käsivarret ja sääret näyttämään niin pahasti raadelluilta ettei tartte enään hameessa kulkea..) :D

Elopellotkin soitti ja kysyi halutaanko talven heinät, hakekaa pellolta niin paljon paaleja kun haluatte. No mehän menimme peräkärryn kanssa ja haimme ensin muutaman kuorman. Sitten Nunski tuli hevosauton kanssa ja autoimme hänelle ison kuorman kyytiin. Nunski vei meidät takaisin tallille ja lähdimme taas pellolle, Rosa mukana. Haimme heinää ja Elopellon isäntä sanoi että viekää vaikka kaikki, koska heillä oli jo omaan tarpeeseen otettu heinät. Seuraavalla kerralla myös naapurin pariskunta tuli auttamaan heinähommissa. Heinävarasto täyttyi ääriään myöten ja nyt ei ole pulaa heinästä. Maksoimme ihan pilkkahinnan siitä heinämäärästä. Kai se on naapuri, ja kaveruus etu :) Kiitos Elopelloille heinästä!

Rakennettiin myös uusi laidun poneille. Lajennettin sitä kesän mittaa muutamaan otteeseen, mutta tässä on laitumen ensimmäinen muoto. Ponit asui siellä koko kesän, lukuun ottamatta muutamaan myrskypäivää.