Kansallinen poninäyttely oli vermossa 1.-2.8. ja me olimme siellä ponien kanssa lauantaina 1. päivä. Näyttelyä edeltävänä iltana putsasin varusteet ja pakkasin mukaan tulevat tavarat. Ponit oli myös tarkoitus pestä illalla, mutta kaikenlaisten sattumien ja ongelmien takia pesu siirtyi miltein yöhön. Ulkona oli jo pimeää ja me oltiin lämpimässä tallissa pesemässä poneja. Keke pestiin ensin, minä läträsin veden kanssa ja Ansku sitten kuivasi Keken. Keke nautti kun sitä kuivattiin ja hierottiin pyyhkeellä ja siitä näki kun se rentoutti jokaisen lihaksesna ja makkaransa, peruutti taakse sen verran että sai laskettua päänsä riimun varaan ja Alkoi torkkua. Keken maha roikkui rentona... Lihava poni!
Atte ei ollut ihan yhtä rento, se kiemurteli aina kun kaadoin vettä sen päälle. Mutta ihan hyvin Atekin pesu onnistui. Jossain vaiheessa se kai luovutti ja rauhottui. Kuivasin sen pyyhkeellä hieroen, vähän siinä toivossa Ettei sillä olkisi niin kova tarve päästä piehtaroimaan.
Laitoimme pihaton oven kiinni niin, että ne pääsevät karsinaan ja siihen "eteiseen" jossa heillä on heinät. Atte ei tosiaan rynnännyt piehtaroimaan tälläkertaa :)

Aamulla olin puoli 8 tallilla ja aloin hoitamaan poneja. Kun sitten Ansku tuli lastasimme ponit. Atte rohkeana miehenä kipusi traileriin ilman minkäänlaista ongelmaa ja keke suostui tulemaan perässä. Matka sujui ilman ongelmia ja vermossa olimme puolessa tunnissa.

Atte riehui paikanpäällä, hyppi pystyyn, ei toki ilkeyttään, mutta innostustaan. Keke oli hyvin rauhallinen, toki se oli valpas. Keke rakastui suomenhevoseen, se hirnui sille ja sen perään ja olisi tahtonut lähteä sen mukaan.

Jännitin näyttelyä. Pian olimmekin jo kehässä. Ansku esitti Aten ja minä Keken.Olin viimeisenä jonossa, Ansku ja Atlas meidän edellä. Olin ihan hermostunut, numerolappukin tippui maahan juuri ennen vuoroani ja yritin kiireestyi saada sen jonkinmoiseen umpisolmuun. Lopulta oli vuoroni esittää Keke, en tiedä miten se meni kun olin jännityksesta järkyttynyt, Ansku kuitenkin sanoi että hyvin meni ja Keke seisoi ihan hyvin. Loppujenlopuksi kun meitä järjesteltiin lopulliseen järjestykseen, pääsin neljänneksi Keken kanssa. Ansku ja Atte oli seitemäntenä. Poneja oli kaiken kaikkiaan 12 siinä kehässä. Keke palkittiin ensimmäisellä palkinnolla ja Atte oli ensimmäinen joka palkittiin toisella palkinnolla. 6 ponia siis palkittiin ykkösellä!
Tässä meidän rakkaista muotovalioista vielä kuvat:

1249301273_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Keke

1249301324_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Atte joka näyttää ehkä vähän oudolta, takakorkealta(?) ja isopyllyiseltä. Vaikka ei se iso ole.

Ja tietysti pikku ipestä löytyy myös kuva! Kaikki nämä kuvat on ottanut Anja Kortelainen, minulla on lupa käyttää niitä, kiitos Anja!

1249301627_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vielä poikien Arvostelut:

Keke: "Very good type of shetlandpony (standard)
Not too leggy. Good bone, exellent head.
Very correct movements"

Atte: "In between size (mini/standard). Good pony
Good back line. A bit shot in the neck.
Walking and trotting correct"