Tänään yllättäen OHJAS-ajoimmen. Kekellä vaan, Ansku oli tänään auttamassa ja valjastettiin Keke sitten ulkona kakkuloihin. Tai miten se nyt sanotaan.. Sisällä siis valjastin muuten, mutta pihalla pistettiin kakkula kiinni länkivaljaisiin. Tarkoitus on ponille opettaa, että ulkona valjastetaan suuremmat pelit perään,niin että poni seisoo vapaana. Kakkulan voi siis valjastaa tallissakin, mutta me demostroimme tavallaa sitä että joskus tulevaisuudessa länkiin pistetään kiinni reki tai vaikka vankkurit. Näillä on helppo opetella. Mentiin kierros meidän PIENELLÄ pellolla, joka on aurattu ja kevyt kävellä. Mentiin portin ohi myös niin, että poni taas pääsi reenaamaan ettei se saa rynnätä pois silloin kun itse päättää. Keke toimi oikein mainiosti :)

Atte sai kunnon harjauksen. Atte on vähän sellanen "höslö" kun se pyärii ja hyörii kun sitä harjaa. Mutta jos Attea harjaa ihan hiljaa, puhuu kuiskaten niin, että tuskin omaa ääntään kuulee ja silittelee ja liikkuu rauhallisin liikkein (siis vielä rauhallisemmin kun yleensä hevosten seurassa) niin se rentoutuu ja lopettaa ylimääräisen soheltamisen.
Anskun pienin poika (joka muuten ihailee mua, jees :) tuli sitten talliin moikkaamaan Attea. Atte oli kovin kiinnostunut niinkun yleensäkkin. Samppa on niin söpö ja se hokee melkein aina "Milja" kun nään sen :D Tänään se ei kyllä hokenut, tuijotti vaan :)

P.S. lukekaa: emme ole pistämässä rekeä/vankkureita perään vielä. Me AJO-OPETAMME poneja alustavasti tulevaa varten. :)